Fiat 500
Een lichtgewicht, strakke Italiaanse auto klinkt misschien goed in de oren, maar de gemiddelde Nederlander ziet toch liever wat anders onder de boom.

Mocht er wat gekozen worden, dan kiezen Nederlanders het liefst een elektrische auto onder de boom. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder (slechts) duizend Nederlanders, in opdracht van AutoScout24.

Ruim een kwart ziet het wel zitten om een Tesla Model S te krijgen. En dat is op zich best te begrijpen. Een luxueuze auto die er gewoon erg goed uitziet en ook nog eens zonder CO2 uitstoot kan rondrijden. Mocht het standaard uiterlijk toch niet helemaal naar wens zijn, dan kan er altijd nog wat veranderd worden aan de velgen of de kleur.

Verder blijkt uit het onderzoek dat ook een ruime familieauto erg in trek is. Of ook die weinig moet uitstoten vermeldt men echter niet. De Tesla model X is bijvoorbeeld al meer dan 20.000 keer gereserveerd, terwijl die nog niet eens in productie is. Tot die tijd moeten Nederlanders het dus doen met alternatieven als de Mitsubishi Outlander of alvast een bestelling plaatsen voor de Volvo XC90 T8 en gewoon geduld hebben.

Fotocredit: Autojunk.nl


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.