Ho-Pin Tung
Nelson Piquet Jr en Ho-Pin Tung hebben getekend voor China Racing. Hiermee is de lijst met coureurs voor het openingsseizoen van de FIA Formule E compleet.

Nummer 1 in de Red Bull Global Rallycross, Nelson Piquet Jr, en de multifunctionele Ho-Pin Tung zullen 13 september voor China Racing aan de startlijn verschijnen van de Formule E. De Spaanse coureur Antonio Garcia zal optreden als reserverijder in het eerste seizoen.

Ho-Pin Tung, hoewel geboren in Nederland, rijdt met een Chinese racelicentie. Hiermee werd hij de eerste Chinese coureur die een Formule 1-auto heeft getest, en wel voor Williams F1 in 2003 en later voor Renault in 2009. Tung heeft gereden in de Aziatische Le Mans serie, de Aziatische Carrera Cup, A1GP, GP2, Superleague en IndyCar. Hij kijkt uit naar de start in Beijing:

Het is geweldig om één van de Formule E-coureurs bij China Racing te zijn, vooral bij de openingsronde in Beijing. Een paar maanden geleden testte ik een Formule E-auto en het is echt een uitdaging om te wennen aan de elektrische raceauto.

Nelson Piquet Jr treed in de voetstappen van zijn vader, drievoudig Formule 1 wereldkampioen Nelson Piquet. Zoonlief heeft ervaring in meerdere grote raceklassen, zoals de Britse Formule 3, A1GP, GP2 en NASCAR. Uiteraard staat ook de Formule 1 op die lijst, waar hij in 2008 en 2009 voor het Renault F1 Team reed. De Braziliaan is momenteel ook nog de leider in het Red Bull Global Rallycross kampioenschap.

Ook reserverijder Antonio Garcia heeft geen onverdienstelijk cv. Van wereldkampioen karten is hij uitgegroeid tot een Corvette GT fabrieksrijder, testrijder voor het Minardi F1 team, werd driemalig klassenwinnaar in de 24 uur van Le Mans en reed mee in de Formula 3000 en Nissan World Series.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.