Aad Maarleveld
Aad Maarleveld versloeg zijn Europese collega’s in de Shell FuelSave Partner European Driver Competition.

Shell bekroont Aad Maarleveld van transportbedrijf Van Waveren Transport uit Amsterdam als winnaar van de Shell FuelSave Partner European Driver Competition 2014. De drie maanden durende wedstrijd wordt georganiseerd om chauffeurs aan te moedigen hun brandstofverbruik te reduceren. Door samen te werken met hun managers en aan de hand van feedback van Shell FuelSave Partner, een geavanceerd telematicasysteem voor brandstofmanagement, wordt hun brandstofzuinige rijgedrag verbeterd.

Maarleveld won de wedstrijd van negen andere nationale kampioenen uit heel Europa tijdens de grote finale in Berlijn. Michael Joichl van titelverdediger Rewe International Lager und Transportgesellschaft in Oostenrijk zat hem dicht op de hielen met de tweede plek. Carsten Stenbjerg van KD LOGISTIK APS in Denemarken veroverde de derde plaats. Meer dan 1100 vrachtwagenchauffeurs uit het hele continent deden mee aan de wedstrijd van dit jaar, die door Shell in samenwerking met DEKRA Academy wordt gehouden. Aad Maarleveld:

Ik ben er ontzettend trots op dat ik de winnaar van de Shell FuelSave Partner European Driver Competition 2014 ben. De manier waarop je rijdt heeft een grote impact op de hoeveel brandstof die je verbruikt, dus het is belangrijk om constant nieuwe manieren te zoeken om je rijstijl te verbeteren. Het is geweldig om erkend te worden voor het harde werk dat ik heb gedaan om mijn brandstofefficiëntie te verbeteren. Ik wil graag mijn manager, Wim van den Dool, bedanken voor zijn steun en begeleiding.

De Shell FuelSave Partner European Driver Competition 2014 startte in april met een virtuele beoordeling van het brandstofzuinige rijgedrag van de deelnemers gedurende een maand. Hiervoor werkte DEKRA Academy samen met technische experts van Shell om de chauffeurs te beoordelen op basis van de gegevens die door hun Shell FuelSave Partner systeem zijn geleverd. Het gedrag dat is getoetst, was onder meer stationair draaien, uitrollen, remmen en gebruik van cruise control. Er is ook rekening gehouden met bepaalde operationele aspecten, zoals het gebied waarin ze reden (binnenstad of snelweg), het soort voertuig en het gewicht van de lading. In mei werd de chauffeur met de hoogste score in elk land bekroond als nationale kampioen en gevraagd om deel te nemen aan de grote finale in het rijveiligheidscentrum ADAC in Duitsland.

Tijdens de grote finale namen de nationale kampioenen het tegen elkaar op in verschillende uitdagingen om hun brandstofefficiënte, rijvaardigheid en veilige rijtechnieken te tonen. De uitdagingen bestonden onder andere uit live rij-oefeningen om sturen, remmen en voertuigbeheersing te evalueren. Daarnaast was er een DEKRA-rijsimulatortest die berekende hoeveel brandstof elke deelnemer tijdens een standaard virtuele reis verbruikte en hoelang het duurde om die reis af te leggen. De gegevens van de eerdere virtuele test zijn ook in overweging genomen door de juryleden, aangezien die hun prestaties in de echte wereld weerspiegelden.

Frederic Le Ballois, Global Business Manager van Shell FuelSave Partner, voegt daaraan toe: “De wedstrijd van dit jaar ging zeer gelijk op, maar Aad Maarleveld was een waardige winnaar aangezien hij in alle vier de uitdagingen uitstekend presteerde. Ik wil ook graag de prestaties erkennen van de winnaars van vorig jaar, Rewe International Lager und Transportgesellschaft. Bij een wedstrijd met meer dan 1000 deelnemers is het indrukwekkend om twee jaar achter elkaar een chauffeur in de top twee te hebben. Zo blijkt maar weer wat voor impact goed beheer en effectief gebruik van Shell FuelSave Partner kunnen hebben op de brandstofefficiëntie van een fleet.”

Met zijn prestaties wint Aad Maarleveld een reis naar een Ferrari Driving Challenge, terwijl zijn bedrijf is beloond met de mogelijkheid om meer van hun chauffeurs een eendaagse gespecialiseerde trainingscursus in zuinig rijden te laten volgen. De tweede en derde plaats wonnen ieder een Porsche Driving Challenge. Alle Driving Challenge prijzen omvatten vervoer en accommodatie voor twee personen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.