Ampera-E
In Noorwegen start vandaag de verkoop van de elektrische Opel Ampera-e. De eerste exemplaren verschijnen vanaf komende lente op de Noorse wegen. Nederland volgt kort daarna.

In de eerste maanden na de productiestart is de nieuwe Ampera-e in beperkte oplage beschikbaar. Daarom heeft Opel een gespreide en uitgekiende marktlancering voorbereid in Europa. De Duitse autofabrikant focust zich in eerste instantie op Europese landen met een goede laadinfrastructuur en stimulerend beleid ten aanzien van elektrische auto’s, waaronder Nederland. In ons land profiteren zakelijke berijders van volledig elektrisch aangedreven auto’s vanaf 1 januari 2017 van een geringe bijtelling van 4% voor het privégebruik van de auto. Daarnaast is geen wegenbelasting en BPM verschuldigd. Deze voordelen zullen naar verwachting een flinke vraag naar de Ampera-e opleveren.

De keuze om de Ampera-e eerst in Noorwegen te lanceren is simpel, aldus Opel. Noorwegen heeft het hoogste marktaandeel volledig elektrische auto’s ter wereld – 22% in 2015 en in sommige delen van het land zelfs ruim 30%. Dankzij de vele (fiscale) voordelen rijden al 100.000 elektrische auto’s op de Noorse wegen. Eigenaren betalen bijvoorbeeld geen BTW bij aankoop en lease en een extra lage premie voor wegenbelasting; zij mogen bovendien overal gratis parkeren, gratis gebruikmaken van tolwegen, gratis met de veerpond en legaal rijden op busbanen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat zou in Nederland ook moeten, geen BTW voor particuliere kopers.

In Nederland is er zo goed als géén stimulans om elektrisch te rijden. Tenminste: Ik zie ’t niet.

Enige ‘voordeel’ is het ontbreken van de motorrijtuigenbelasting, maar resultaten uit het verleden geven mij de garantie dat die vrijstelling in de toekomst gewoon weer wordt opgeheven, precies zoals dat enkele jaren geleden met die A-label auto’tjes ging.. paar jaar later kan je dááág zeggen tegen je rest-waarde.

En nee: In de Private Lease bubble of de “geen bezit maar gebruik” ‘hype’ ga ik niet stappen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.