Nissan Evalia vloot van Connexxion
Van alle elektrische Nissan-taxi’s die zich in Europa bevinden, staat ons land stipt op nummer 1.

Op dit moment wist Nissan meer dan 550 elektrische taxi’s te slijten in Europa. De elektrificering van taxivloten nemen in grote mate toe. Ook de Model S wordt veelvuldig gebruikt. Zelfs Chinese autofabrikanten hebben hun elektrische weg gevonden naar Nederland, zoals in Rotterdam.

Een andere grote order voor Nissan kwam vanuit Budapest. In de Hongaarse hoofdstad komen straks zo’n 65 Nissan Leafs te rijden. In Estland rijden Leaf-taxi’s rond met kilometerstanden boven de 218.000. Volgens de Japanse autofabrikant, nog steeds met het originele accupakket.

Samen met de Leaf, wordt ook de elektrische e-NV200 steeds meer ingezet. Zo rijden er in Nederland slechts 27 Leaf taxi’s en is dus de e-NV200 beter vertegenwoordigd met 167 exemplaren. Naast ons land voeren Engeland, Estland, Hongarije en Duitsland de top 5 aan. Taxi Electric in Amsterdam was het eerste private taxibedrijf die in 2011 overging op een elektrische vloot.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“In Estland rijden Leaf-taxi’s rond met kilometerstanden boven de 218.000. Volgens de Japanse autofabrikant, nog steeds met het originele accupakket.”

Gezien de beroerde reputatie van de Leaf batterijen hangen die taxi’s vast ende zeker aan de laadpaal aan de taxi standplaats. Niet dat de batterijen kapot zijn Maar omdat ze zoveel capaciteit verloren hebben (iets wat voor Tesla’s niet geldt).

Komkom, alleen de allereerste generatie Leaf-accu’s had problemen en dan alleen in een warm klimaat. Daar liep de capaciteit van de accu harder achteruit dan je mocht verwachten en dat is allemaal onder garantie opgelost. De modellen van 2013 en later hebben die problemen totaal niet meer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.