waterstofpomp
Nederland krijgt 95 miljoen euro subsidie van de Europese Unie voor 18 verschillende infrastructuurprojecten die Nederlandse betrokkenheid hebben of in Nederland worden gerealiseerd.

Zo komt er bijna 1 miljoen euro beschikbaar om de opknapbeurt van de Twentekanalen voor te bereiden. Daarnaast is 5,5 miljoen euro beschikbaar voor een studie naar het verhelpen van het knelpunt voor de scheepvaart bij de Calandspoorbrug.

Daarnaast worden er miljoenen vrijgemaakt zodat Nederland samen met andere landen kan investeren in intelligente transportsystemen om vervoer binnen Europa efficiënter te maken. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld navigatiesystemen ontwikkeld worden zodat vrachtwagenchauffeurs sneller weten op welke routes vertraging op kan treden en waar de beveiligde parkeerplekken het makkelijkst te bereiken zijn. Ook krijgt Nederland subsidie om samen met andere landen een netwerk van tankstations voor waterstof aan te leggen langs belangrijke doorvoerwegen. Hierdoor kan de introductie van waterstofvoertuigen in Europa versneld worden. Er gaat ook geld naar projecten met schonere schepen die op LNG varen. Behalve voor deze schepen is er ook geld beschikbaar gesteld voor een netwerk van LNG-vulpunten voor binnenvaart en zeevaart.

Het gaat om een toewijzing door de Europese Commissie uit het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk TEN-T. Dit programma heeft als doel om binnen de Europese Unie tot één grensoverschrijdend netwerk voor vervoer over land, water en door de lucht te komen. De projecten zijn door het ministerie van Infrastructuur en Milieu aangedragen. In totaal krijgen 106 projecten binnen de Europese Unie zo’n 320 miljoen euro toegewezen. Gemiddeld bedraagt de subsidie voor projecten met een Nederlands belang 31%.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom blijven mensen in deze ONZIN geloven? Echt…. Het rendement van waterstof is NIET hoog en zal het ook nooit worden.

Een op batterij aangedreven EV (BEV) zal het ALTIJD winnen als het op rendement aan komt en dát willen we juist.

Waterstof is alleen maar om de consument bang te maken voor nieuwe techniek zodat men hun ICE blijft rijden.

@widodh: Wat ik vergat. Steek die 95 miljoen in snelladers en je hebt een PRACHTIG netwerk

@widodh: Denk idd ook dat elektriciteit oplossing is. Gelukkig hebben we Tesla wat heelveel superchargers installeert

-edit: nutteloze bijdrage-

@rijdenopdezon: Kan je misschien eens stoppen met in elke reactie je eigen bedrijf te promoten? Ik snap dat het leuke techniek is, maar er is al genoeg reclame hier 🙂

-edit: nutteloze bijdrage-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.