Nog voor de Jetta Hybrid bij de Nederlandse dealers was gearriveerd waren er ruim 700 getekende verkoopcontracten. Daarom heeft Volkswagen een extra contingent van 1.000 Jetta’s Hybrid aan ons land beschikbaar gesteld. 14% auto’s scoren hier nu eenmaal.

14% bijtelling en 170 pk

Het fabrieksverbruik van de Jetta Hybrid bedraagt 1:24,4. Dit komt door het samenspel van de 1.4 TSI-benzinemotor, de krachtige elektromotor, de DSG-automaat en een lithium-ion accu. Deze combinatie maakt diverse aandrijfvormen mogelijk. Zo kan de Jetta Hybrid over een afstand van 2 km volledig elektrisch rijden. Tegelijkertijd staat er een vermogen van 170 pk klaar. Daarmee zijn een sprint van 0-100 km/h in 8,7 s en een top van 210 km/h haalbaar.

29.990 euro

De lage gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer zorgt voor fiscale voordelen. Zo valt de Jetta Hybrid bij zakelijk gebruik in de 14%-categorie van de bijtelling. Dit komt neer op een netto bijtellingsbedrag vanaf slechts 147 euro per maand. Ook is hij vrijgesteld van BPM en dat vertaalt zich in een gunstige aanschafprijs: vanaf 29.990 euro voor de Jetta Hybrid Comfortline.

De leaseprijzen starten bij 419 euro per maand, exclusief BTW.

De 474 cm lange sedan komt met een bagageruimte van 374 liter. De Jetta Hybrid Comfortline heeft standaard 16-inch lichtmetalen wielen, automatische airco, cruise control en boordcomputer Plus. De Highline (leverbaar vanaf 32.390 euro) komt met 17-inch wielen, boordcomputer Premium, Bi-xenon-verlichting en LED dagrijverlichting.

De Jetta Hybrid is te herkennen aan de dichte grille, de achterspoiler, specifieke bumpers en andere details.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.