elektromotor
Het Nederlandse bedrijfsleven gaat goed op het gebied van e-mobiliteit. Hoe goed laten zij zien op het congres Kompetenztreffen Elektromobilität Noordrijn-Westfalen (NRW) in Essen op 27 november.

“Ons uiteindelijke doel is om samen met onze Duitse collega’s cross-borderprojecten te faciliteren”, zegt Felix Lacroix, adviseur duurzame mobiliteit bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. “Op welke manier zou Nederland bijvoorbeeld een bijdrage kunnen leveren aan de Duitse doelstellingen? Waar zijn we sterk in? Om concrete Partner-international-Business (PIB) projecten te realiseren met Duitse partners op het gebied van duurzame mobiliteit, is het nodig om van elkaar te weten waarmee je bezig bent en waarin je elkaar kunt aanvullen. Nederland is bijvoorbeeld sterk in laadinfrastructuur. Dit betekent dat we goed zijn in strategie en realisatie. We bedenken een plan van aanpak om de laadpalen strategisch neer te zetten en zorgen dat die er vervolgens ook snel komen.”

Ook interoperabiliteit is een Nederlandse succesfactor op het gebied van duurzame mobiliteit. Lacroix: “Dit betekent dat je met één pasje bij elk elektrisch laadpunt kunt tanken. In Duitsland vinden ze dat zeer interessant, want daar kennen ze dat alleen op beperkte schaal.”

Presentaties

Na de Nederlandse presentaties tijdens de Woche der Elektromobilität in Aken op 27 oktober jongstleden is het congres Kompetenztreffen Elektromobilität NRW de volgende stap in het contact. RVO organiseert dit samen met het ministerie van Economische Zaken. Lacroix: “Op deze manier proberen we een basis te leggen voor PiB-projecten in de uitrol van elektrisch vervoer in Duitsland.”

Het Nederlandse consulaat in Düsseldorf en het EnergyAgentur NRW helpen RVO om de zakenrelaties met Duitsland op het gebied van e-mobiliteit te bevorderen. Lacroix: “Het consulaat kent de weg in Duitsland en de cultuur waarop je er zaken doet. Het EnergyAgentur NRW helpt ons om bedrijven met elkaar in contact te brengen.”

Binnenkort vindt de eerste PiB Kick-off Meeting in Nederland plaats. Bedrijven ontvangen daarvoor nog een uitnodiging via onder meer de brancheorganisaties.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.