International LT-reeks
Het lijkt uit te groeien tot het standaard repertoire. Tesla roept iets, doet iets, komt met een nieuw voertuig of een nieuw product en binnen luttele maanden beweert de concurrentie het beter te kunnen. Zijn dat de simpele wetten van de vrije markt?

Het is een bewijs van de machtige positie die Tesla inneemt. Het bedrijf, van de kleurrijke Elon Musk, wordt door alles en iedereen gevolgd en dat niet zonder mening. Nadat de Tesla Semi werd aangekondigd waren de grote bedrijven van de wereld er als de kippen bij om te melden dat ze een stuk of wat Semi’s gaan aanschaffen (voorbeeld één, twee, drie, vier). De komst van de elektrische Tesla voor het beroepsgoederenvervoer heeft bovendien de bestaande vrachtwachtwagenproducenten wakker geschud.

Opzichtig wordt de concurrentie aangegaan. Van vrachtwagen tot vrachtwagen; van prototype tot prototype. Een paar maanden terug was er de Cummins Aeos Urban Hauler EV, daarna de Thor ET-One, nu is het Navistar. De laatste is bekend van het merk International. Het is een vrachtwagenproducent die vooral in Amerika wordt gekend. Ze bogen op een ruime ervaring met vrachtwagens en zijn ervan overtuigd dat juist dit een belangrijk voordeel biedt ten opzichte van Tesla.

“Klanten kennen ons en ze weten dat wij een vrachtwagen bieden waarvan duidelijk is dat die vrachtwagen voorziet in hun behoeften, omdat we begrijpen hoe onze klanten [hun] geld verdienen”, aldus Troy Clarke, baas van Navistar.

De zelfverzekerdheid is groot. Het bedrijf is ervan overtuigd in 2025 meer elektrische vrachtwagens op de weg te hebben dan Tesla. De elektrische aandrijflijn zal mede worden ontwikkeld door Volkswagen Truck & Bus, daarvan maakt Navistar deel uit, net als MAN en Scania.

Volkswagen Truck & Bus bezit 17 % van de aandelen van Navistar, eerder tekenden de partijen al een overeenkomst om onder andere gezamenlijk de strategie te bepalen en technologie te ontwikkelen. Eind 2019, begin 2020 moeten de elektrische vrachtwagens van International beschikbaar zijn. (Via: trucks.com)

Beeld: International LT-reeks, niet eletrisch


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.