De toenemende druk voor bedrijven om het meeste te halen uit hun chaufeurs en voertuigen, betekend dat navigatie de nummer één optie is geworden in busjes.

Zo stelt een recent onderzoek gepubliceerd in het jaarlijkse Nissan Van Report. Dit verslag concludeert dat 45% van de chauffeurs en 40% van hun werkgevers vinden dat navigatie een essentieel onderdeel is van een nieuw busje; nog belangrijker dan parkeersensoren, Bluetooth en traceerders. Zowel bestuurders als eigenaren doen hun best om hun ritten zo efficiënt mogelijk te maken. Het resultaat is een veranderende markt, waarbij navigatie belangrijker wordt geacht dan comfort zoals elektrische ramen, verwarmde spiegels en airco. Het is van belang dat het busje de snelste en veiligste route kan nemen.

Moderne navigatiesystemen zullen de route aanpassen om files te ontwijken. Dit vermindert niet alleen de levertijd, maar het scheelt ook in brandstofverbruik. Meer dan 80% van de bestuurders die 320+ kilometer per dag rijden en bijna driekwart van de ondernemers zijn op zoek naar manieren om te besparen op brandstofkosten. Door navigatie standaard op busjes te leveren zou een goede stap voorwaarts kunnen zijn voor autofabrikanten.

Het onderzoek komt op het moment dat er hevig gediscussieerd wordt over de Europese plannen om een snelheidsbegrenzer op busjes in te voeren. Combineer dit met de circa 10 miljoen nieuwe voertuigen die in de afgelopen 25 de fabriek hebben verlaten, en het wordt nog belangrijker voor ondernemers en hun chauffeurs om de busjes via de best mogelijke route te laten rijden.

Barry Beeston, corporate sales director bij Nissan GB, zei: “We are always keen to find out what our customers are looking for and what they want in a van; so while this research is quite light-hearted, it does have a serious side which feeds into the development for future commercial vehicle products, as we are focused on delivering what our customers want.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.