Natuur & Milieu: 33% Nederlanders gaat elektrisch rijden
Want louter inzetten op de zakelijke markt, is niet genoeg.

Natuur en Milieu begint daarom een petitie die een aanschafpremie voor elektrische auto’s bepleit. Let wel: het gaat daarbij om auto’s voor consumenten en dus niet voor leaserijders. Tot dusver is dat de belangrijkste groep automobilisten geweest die elektrische auto’s is gaan rijden. In landen als Frankrijk, Noorwegen en Engeland hebben dergelijke premies al geleid tot een grotere vraag naar elektrische auto’s en volgens N&M is Duitsland het ook van plan.

De aanschafpremie zou afhankelijk worden van de aanschafprijs van de auto, maar ga uit van een euro of 5.000. Daar binnenkort de autobelastingen tot 2021 worden vastgelegd, is de oproep behoorlijk actueel. De regels omtrent het elektrisch rijden worden dan namelijk ook bekendgemaakt.

Of de petitie (indien succesvol) inderdaad bijdraagt aan de toename van niet-zakelijke elektrische rijders valt te bezien, maar dat ook de consumentenmarkt zich prima leent voor elektrisch rijden lijkt duidelijk. Immers is de range van de gemiddelde EV in de meeste gevallen toereikend voor woon-werk verkeer. Wellicht is het wel een goed idee om de consument nog iets beter <a href="http://Natuur & Milieu: 33% Nederlanders gaat elektrisch rijden“>voor te lichten over de diverse laadpalen die ons land rijk is.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eindelijk. Dat wordt ook wel eens tijd.

Petitie ondertekend!

Aan mijn volgende auto zit hoe dan ook een stekker, of ik er nou door de overheid bij wordt ondersteund of niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.