Natuur & Milieu: fel tegen nieuwe regels autobelastingen
De financiële prikkels om een zuinige en schone auto te rijden worden immers deels tenietgedaan en daar is de milieuorganisatie vanzelfsprekend niet blij mee.

Van de (ambitieuze) doelstellingen in het milieuakkoord blijft namelijk weinig meer over. Het doel om 200.000 (semi-)elektrische auto’s op de Nederlandse wegen te hebben in 2020 is de nek om gedraaid en de gemiddelde CO2 uitstoot van nieuwe auto’s al minimaal 10% hoger worden dan aanvankelijk gepland.

Middels de nieuwe bijtellingsregels die per 2017 ingaan worden alle voordelen voor hybrides en PHEV’s feitelijk tenietgedaan. Alleen het rijden van volledig elektrische auto’s wordt gestimuleerd middels financiële prikkels, maar daarbij gaat het alleen om auto’s tot een nieuwwaarde van € 50.000. De in Nederland behoorlijk populaire Tesla Model S heeft wat dat betreft dus pech, over het bedrag dat boven de halve ton ligt zal de volle mep aan bijtelling (22%) moeten worden betaald.

Volgens Natuur & Milieu is zelfs de verlaagde doelstelling van 100.000 elektrische auto’s in 2020 onhaalbaar en dat zit er dik in. PHEV’s en gewone hybrides zullen namelijk nauwelijks meer worden verkocht omdat er geen fiscale prikkels meer zijn voor dit soort auto’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het enige dat telt is geld.
Politici hebben geen enkel principe wat niet verkwanseld kan worden voor geld.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.