Nanoflowcell Quant op kenteken
Met zijn typegoedkeuring mag de QUANT e-Sportlimousine de openbare weg op.

Nunzio La Vecchia, hoofd techniek bij nanoFLOWCELL AG, kreeg na 14 jaar ontwikkeling eindelijk de officiële kentekenplaat met nummer ROD-Q-2014 overhandigd. Na een grondige inspectie van TÜV Süd en de daaropvolgende goedkeuring mag de auto legaal over de Duitse — en Europese — wegen rijden.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de QUANT met zijn bijzondere flow-cell elektrische aandrijflijn te homologeren voor serieproductie. In plaats van een statische elektrolyt heeft de flow-cell accu twee vloeibare exemplaren die door de cel circuleren. In het hart van het systeem scheidt een membraan de twee elektrolytoplossingen, maar laat nog wel een elektrische lading door. Hierdoor kan er elektriciteit worden geleverd aan de aandrijflijn.

De resulterende prestaties in combinatie met de nog nader te specificeren elektromotoren zijn aanzienlijk. Met vier keer 2.900 Nm op de wielen sprint de QUANT van 0-100 km/u in 2,8 seconden richting een topsnelheid van 350 km/u. Wie rustig met het pedaal omgaat kan een actieradius van 600 kilometer uit de vierzitter halen, een aanzienlijke afstand voor een EV.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.