Nano Flowcell Quantino
Een obscure elektrische auto die in de afgelopen jaren niet heeft stilgestaan. Hoe dan?

Nano Flowcell is een Zwitserse fabrikant die elektrische auto’s ontwikkelt. Er hier geen gebruik gemaakt van de gangbare lithium ion accupakketten, in plaats daarvan komt de energie van vloeistofbatterijen. Twee vloeibare elektrolyten zitten in aparte tanks en circuleren door de cel, vandaar ook de naam Flowcell. In het hart van het systeem scheidt een membraan de twee elektrolytoplossingen, maar laat nog wel een elektrische lading door. Dit zorgt ervoor dat er elektriciteit wordt geleverd aan de aandrijflijn. Het blijkt te werken.

Sinds 2016 is er met de Nano Flowcell Quantino 350.000 kilometer gereden, van die totale afstand werd 200.000 kilometer op de weg afgelegd en 150.000 kilometer in een laboratorium. Voorwaar een prestatie. De auto werkt op een lage spanning van 48 volt. Het gemiddelde verbruik zou uitkomen op een puike 8 à 10 kWh/100 km. Dat lijkt mede te danken aan een aerodynamica die op orde is en vrij compacte buitenmaten van de Quantino. Het onversaagde uiterlijk wekt herinneringen op aan de Hyundai Veloster.

Updates over deze auto komen in de loop van het jaar. Het productiestadium is nog niet bereikt, dat geldt zowel voor de Quantino als de Quant F. (Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.