Naam van elektrische Toyota SUV gelekt

De auto moet nog gepresenteerd worden, maar nu al weten we wat de naam van de elektrische Toyota SUV gaat zijn.

Volgende week presenteert Toyota op de autoshow van Shanghai een elektrische SUV. Het is de eerste van het merk, maar dat zal zeker niet de laatste zijn. Je kunt een hele batterij aan elektrische auto’s verwachten van Toyota. De SUV is daar de eerste van.

Eerder deze week kregen we van Toyota al een glimp te zien. Voor de rest is de Japanse autofabrikant nogal geheimzinnig over het model. Via het FRanse L’argus is echter naar buiten gekomen hoe de elektrische SUV gaat heten. Dat is, hou je vast, BZ1. De naam BZ staat voor Beyond Zero.

Ook de namen van toekomstige modellen zijn gelekt. Dit rijtje is echter net zo spannend als de naam van het eerste model. De gelekte modelnamen zijn BZ2, BZ2X, BZ3, BZ4, and BZ5. Heel inspiratievol zijn de modelnamen niet. Dan is Corolla of Yaris toch wat legendarischer hè.

De officiële onthulling is op 19 april. Dan gaat het nieuwe hoofdstuk van Toyota echt van start met de onthulling van de BZ1, zoals de elektrische SUV dus gaat heten. Volgende week weten we meer over de nieuwe elektrische auto!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.