My Electric Avenue, een project om het effect van EV’s op het elektriciteitsnet te onderzoeken, heeft genoeg deelnemers verzameld om een nieuwe testfase te starten.

Zodra alle 100 deelnemers hun elektrische voertuigen in ontvangst hebben genomen, krijgen we inzicht hoe de EV-straat van de toekomst eruit komt te zien en hoe het lokale elektriciteitsnetwerk hiermee om zal gaan.

My Electric Avenue focust op potentiele problemen die kunnen ontstaan als een groot aantal EV’s in dezelfde straat tegelijk staan te laden. Dit is het eerste onderzoek dat directe controle heeft over thuisladen, om zo te voorkomen dat kabels in de grond en substations overbelast raken. Het doel is om kosten, tijd en graven te besparen voor de installatie van elektrokabels met hogere capaciteit.

Deelnemers leasen een Nissan LEAF tegen een gereduceerd tarief gedurende 19 maanden om ‘Esprit’ te testen, een nieuwe technologie ontwikkeld door EA Technology om de elektriciteit tijdens het laden in de gaten te houden en te doseren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.