Tesla Autopilot Autosteer
Een proeve van bekwaamheid voor de Tesla’s Autopilot.

Het gebeurde al eerder. In 2014 reden twee Tesla Model S’en dwars door Amerika, toen om het nut van het Supercharger-netwerk op langere afstanden aan te tonen. Eerdaags zal hetzelfde traject worden afgelegd, maar dan volledig autonoom, door Elon Musk himself. De trip van Los Angeles naar New York moet bewijzen hoe vergevorderd de Tesla Autopilot al is.

Bovendien is er Musk veel aan gelegen om te laten zien dat een geavanceerde lidar-radar nergens voor nodig is, een Tesla moet een dergelijke radar ontberen. In plaats van een veelvoud aan sensoren krijgt een Tesla volgens Musk een “verfijnd zenuwstelsel [dat in staat is om…] geavanceerde beelden te herkennen” dat wordt gecombineerd met geavanceerde radardetectie. Tamelijk abstract, maar het idee is in ieder geval dat een Tesla niet wordt volgestopt met sensoren en andere apparatuur om autonoom rijden mogelijk te maken. Ook ontsierende bulten komen er niet.

De trans-Amerika-trip vindt plaats binnen twee tot zes maanden. Eigenlijk was het de bedoeling om de trip het afgelopen jaar te maken, maar het kwam er niet van omdat alle aandacht van Elon Musk naar de productie van de Tesla Model 3 is gegaan. (Via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.