Hyperloop concept-ontwerp
Dat was niet helemaal de verwachting. De hyperloops zouden namelijk worden aangelegd door andere bedrijven.

Want Musk zou het te druk hebben met zijn projecten SpaceX en uiteraard ook Tesla. Nu blijken de zaken anders te lopen dan verwacht. Elon Musk blijkt zich in hoogst eigen persoon bezig te houden met een hyperloop en de plannen zijn al behoorlijk concreet. De hogesnelheidstunnel moet worden aangelegd tussen Washington DC en New York. Voor de aanleg heeft Musk al een mondelinge afspraak met de regering, zo blijkt uit een artikel op bloomberg.com.

Aanvankelijk was Musk slechts gangmaker. Hij bedacht en populariseerde het hyperloop-concept en organiseerde prijsvragen waarin teams werden uitgedaagd om met de beste plannen te komen. Naar verluidt raakte Musk gefrustreerd over het gebrek aan daadkracht. De actie van Musk kan wel ten koste gaan van het succes van hyperloop-startups. In Amerika hebben investeerder ongeveer 170 miljoen dollar in de drie belangrijkste startups gestoken.

SpaceX is eigenaar van de site Hyperloop.com en @Hyperloop op twitter en neemt dus onmiskenbaar een stevige positie in. Het kan ook goed zijn dat Musk een gangmaker blijkt voor het hele hyperloop-gebeuren. In Nederland is het bedrijf Hardt bezig met een hyperloop.

Afbeelding: concept-ontwerp van de hyperloop door Tesla, uit 2013


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.