Tesla Semi in het blauw
Het moment voor sappige uitspraken die uiteraard worden gedaan door Elon Musk in hoogsteigen persoon.

De Tesla-topman staat garant voor enig verbaal vuurwerk en is bovendien onderhoudend. Tijdens de aandeelhoudersvergadering heeft Musk de toehoorders bijgepraat over hoe het ervoor staat bij meestbesproken automerk ter wereld.

Zo is duidelijk geworden dat de pickup van Tesla in de zomer van dit jaar kan worden verwacht. De ontwikkeling van de Tesla Semi gaat blijkbaar niet zonder slag of stoot, want de vrachtwagen is verlaat. De productie gaat naar verwachting in 2020 van start. Hoewel we daarover al eerder schreven, blijkt dat de truck aan het einde van dat jaar debuteert. Niettegenstaande het feit dat de Tesla Semi al meermaals op de Amerikaanse highways is gezien.

Verder is eens te meer duidelijk geworden dat er een Gigafactory in Europa zal worden gebouwd, omdat het merk nu eenmaal op ieder continent een dergelijke productielocatie met een aanzienlijke omvang wenst te stichten. Tilburg is op termijn echt te klein. Het is nog altijd niet duidelijk aan welk land de fabriek gegund wordt, allicht is een sluimerende biedingsstrijd gaande, wordt ruim de tijd genomen voor een weloverwogen keuze, of moet er eerst gezorgd worden voor een verantwoorde financiƫle uitgangspositie.

En er wordt een auto met een rijbereik van 400 mijl (640 kilometer) in het vooruitzicht gesteld. Het zal dan gaan over de strengere Amerikaanse EPA-cyclus en niet over de WLTP-testcyclus. Wordt de laatste en wat soepeler manier van testen, die in Europa de nieuwe norm is, als uitgangspunt wordt genomen, dan haalt een Tesla Model S die afstand nu al. (Via: cnbc.com)

Beeld: Tesla Semi


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.