MTM T6
De Duitse tuner geeft het busje wat extra oempf. Maar niet met een gebruikelijke schop onder de kont.

Normaal gesproken kietelt MTM onder andere de ECU-chip, met een flinke vermogenstoename tot gevolg. Bij de Volkswagen T6 Transporter gooit de tuner het echter over een andere boeg. De groene two-tone paintjob zit er namelijk niet voor de lol. De vierwieler is rapper geworden dankzij ‘groene’ tuning.

De T6 werd voorzien van een elektrisch aangedreven achteras. Dit betekent dat het MTM-busje voortaan drie motoren met zich meedraagt. Een bekende tweeliter diesel, maar ook twee elektromotoren. Deze leveren samen 42 pk waardoor het totaalvermogen op 282 pk komt. Volgens MTM sprint de T6 nu in 8,2 seconden naar de 100 km/u. Een bizarre 1100 Nm aan koppel komt vrij tussen de 1400 en 2400 t/pm. Door de elektrische aandrijving wordt het vermogen verdeeld over alle vier de banden, wat een oneindig spoor aan bandenrook moet voorkomen. Om en nabij de 200 km/u is het voorbij met de pret. MTM vraagt een niet al te misselijk bedrag van 51.920 euro voor het pakket.

De Transporter staat op 275/35 ZR 20 Michelin Pilot Super Sports en het groene busje zal vanaf morgen te zien zijn in Genève. MTM neemt ook een S8 met dik 800 pk mee naar de stand en een Amarok TDI met 410 pk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Welkom Volkswagen transporter GTE

Gaaf, en best praktisch voor mensen die toevallig een Boeing moeten trekken!

@guusboum: Voor de russen dus.

51.000 voor het pakket. Dan moet je eerst nog een transporter brengen..

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Erg leuk gedaan, ik vraag me af wie zoiets koopt. Die 1100nm en 282pk zijn leuk, maar dat kan de gemiddelde aannemer of pakketdienst niet betalen en de mensen die wel 52k op een upgrade los kunnen laten kopen meestal geen Transporter.

@Edge: inderdaad, ik zie hier ook geen markt voor. Misschien wordt dit wel een leuke camper? Zo snel ben je nog nooit in Spanje geweest.

Als de Tdi het weer eens een keer begeeft kun je mooi verder op elektra, slimme jongens bij MTM.

€ 52k…. Is dat incl OD excl BTW

dat volkswagen dit niet zelf maakt? zoveel trekkracht, laag verbruik en ook nog elektrisch. ik zie een markt! ieder bedrijf heeft op z’n terrein wel krachtstroompalen.

@henkhupelschoten: ik denk dat ik liever een halve Tesla model S onder de bodem verstop.

Ze komen de hippies tegemoet met elekto power!

1100NM, 282pk, en nog fucking 8,2 sec over 0 tot 100 doen??

@aquila2003: ik roep het al jaren, maar koppel heeft dus echt geen drol met snelheid of acceleratie te maken. Je versnelt nog altijd met vermogen.

Koppel zegt iets over de vermogensopbouw van de motor, maar dan moet je wel de toerentallen erbij hebben.

1.100nm, 1 versnelling neem ik aan?

Leuk voor de stratenmakers.. rij je daarna weg trek je alle stenen er weer uit!

Knap, maar onrealistisch duur

Vond ik die vorige generatie MTM transporter met RS3 5 cilinder toch leuker…

Die 42 electro pk kun je niet zomaar optellen bij de 240 diesel pk’s. Ze pieken namelijk op ander moment. Zal dus meer iets van 260pk zijn.

Nog genoeg….

Als de aannemer maar optijd komt

Met zoveel koppel hoor ik aandrijfassen knakken als twijgjes

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.