Energica EgoGP
Met elektrische motorfietsen de racebaan op, voorafgaand aan de MotoGP.

Binnen luttele tijd zal ook elektrisch racen tot de normaalste zaken van de wereld behoren. Bekend is de Formule E en ook met Tesla’s gaat worden geracet in de ElectricGT-competitie. Daaraan kan de MotoE World Cup worden toegevoegd.

De racecompetitie met volledig elektrische motoren begint serieuze vormen aan te nemen. In 2019 gaat de door sportpromotor Dorna georganiseerde MotoE World Cup van start. Er zullen vijf races worden gereden voorafgaand aan MotoGP-wedstrijden. Dat betekent dus eerst het suizen van elektrische motoren, dat daarna verruild wordt voor de ouderwetse herrie van racemotoren.

Er wordt gereden met elektrische Energica EgoGP motoren. Die leveren een vermogen van 110 kW (147 pk) en een koppel van 200 Nm. In iets meer dan 3 seconden waar de 100 km/u gehaald en de topsnelheid ligt op 249 km/u. Snelladen is mogelijk met een CSS-aansluiting. Prima waarden, maar niet verbluffend.

Er is plaats voor zeven onafhankelijke teams en twee teams uit de Moto2 of Moto3-klassse. In totaal wordt er door 18 coureurs gedurende tien ronden gestreden. Vooralsnog siert bescheidenheid deze klasse.

Foto: Energica EgoGP in actie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.