Morgan EV3
Wordt lang wachten dan eindelijk beloond?

Het is waarschijnlijk de leukste driewieler ter wereld, een stuk aantrekkelijker dan de gemiddelde Reliant. De Morgan EV3. Het wachten op die auto heeft buitengewoon lang geduurd, we kennen de auto sinds 2015. In dat jaar kwam er een concept-versie uit. Toegegeven, de Engelse sportwagenbouwer maakt wel degelijk een driewieler, ook wel bekend als Threeweeler. Maar die loopt op aloude benzine. De volledig elektrische Morgan EV3 is voor dit jaar beloofd.

De aandrijflijn wordt samen met het eveneens Britse bedrijf Frazer-Nash ontwikkeld. Dat bedrijf is ook veranwoordelijk is voor de aandrijving van de London cab. De Morgan moet een accupakket krijgen met een capaciteit van 21 kWh. Het vermogen komt uit op 42 kW (56 pk), het ene achterwiel dat de auto heeft wordt aangedreven. Het rijbereik is ongeveer 200 km.

De carrosserie is van carbon. Een opvallend nieuwerwets materiaal voor de vrij traditionele fabrikant die Morgan is. Liever een driewieler met een Aston Martin-achtige grille? Dan is er de Vanderhall Edison 2.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.