Golf
Elektrische auto’s van de Volkswagen Groep wachten vermoedelijk een terugroepactie na een ontdekking.

Door de jaren heen heeft het Duitse autoconcern al tienduizenden elektrische auto’s geleverd. Het gaat hier om zowel volledig elektrische, als hybride voertuigen. Recent is echter ontdekt dat de batterijladers van een derde partij een kleine hoeveelheid cadmium bevatten. Dit is een metaalsoort die kankerverwekkende stoffen kan bevatten.

De techniek is terug te vinden in 124.000 auto’s van de Volkswagen Groep, wat mogelijk tot een terugroepactie kan leiden, aldus de Duitse krant Wirtschaftswoche. Tussen 2013 en juni 2018 werden de elektrische auto’s uitgerust met een dergelijke batterijlader. Één lader bevat 0.008 gram cadmium. Een woordvoerder van Volkswagen heeft gezegd dat er momenteel onderzoek wordt gedaan naar de start van een terugroepactie.

Automobilisten lopen geen daadwerkelijk gezondheidsrisico. Het materiaal komt niet in de buurt van de inzittenden. Een terugroepactie zou een kleine ramp zijn voor het concern, want zo’n project op touw zetten gaat miljoenen euro’s kosten. (via The Local)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit is wel een heel apart bericht: er zijn nog heel veel snoerloze apparaten in gebruik of in de kast met NiCd (= Nikkel/Cadmium) accu’s en deze accu’s zijn nog volop te koop. Moeten die soms ook terug?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.