Hamburg wil de zwarte kentekenplaten vervangen met blauwe exemplaren voor elektrische auto’s om ze beter herkenbaar te maken.

Als wij in 2020 maar liefst 200.000 EV’s op de Nederlandse wegen willen hebben, zal elektrisch rijden nog meer aangemoedigd moeten worden. Het invoeren van 4 procent bijtelling is volgens de meesten geen slimme zet geweest, maar allicht dat een hoeveelheid extra privileges voor EV’s dit gat kunnen dichten. Denk hierbij aan gratis parkeren (ook in de binnenstad), kosteloos laden, geen tol en rijden over de busbaan.

Om te zorgen dat de parkeer- en tolwachters eenvoudig het verschil kunnen zien tussen een EV en een brandstofauto, heeft Hamburg voorgesteld om een apart kenteken in te voeren. Een blauwe rand, blauwe letters en een “E” op het eind zorgen ervoor dat uw auto altijd voorrang krijgt. Behalve bij gelijkwaardige kruispunten, want dan mag rechts nog altijd eerst.

Het voorstel zal eerst goedgekeurd moeten worden door de Federale Raad en het Parlement voordat wij bij onze oosterburen een blauwe kentekenplaat mogen verwachten. Het idee is leuk en de kosten zullen acceptabel zijn om in Nederland bijvoorbeeld een groen equivalent in te voeren, maar waarschijnlijk is het veel goedkoper om de controleurs een lesje auto’s herkennen te geven. (via autozeitung.de)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.