Nascar
Volgens de Amerikaanse onderzoeker Bill Nye is het hoogste tijd.

De pruttelende V8’s zijn een zware belasting voor het milieu en eigenlijk niet meer van deze tijd. Dat vindt Nye, die een blog schreef over zijn bevindingen en wat zorgde voor wat opschudding in de VS. Hoewel NASCAR al een aantal jaar bezig is om de races te verduurzamen, is het overstappen van een V8 naar een elektrische raceauto nooit gebeurt.

Sonoma Raceway, één van de circuits waarop NASCAR actief is, maakt gebruik van 1700 zonnepanelen die bij elkaar voor 40% aan energie zorgen voor het complete circuit. Volgens Nye draait het ook bij racen om innovatie en daar blijft de Amerikaanse racetak nu in achter. Problemen met betrekking tot een eventuele korte range zijn er niet volgens de onderzoeker. De pit crew moet tijdens de race in staat zijn om een lege batterij gemakkelijk te verwisselen voor een volle. Hij sluit zijn blog af met de woorden “..racing should be about the future rather than the past”.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als Bill Nye even verder had gekeken dan z’n neus lang is, had hij kunnen weten dat Nascar al jaren op ethanol rijdt wat een stuk minder milieu belastend is dan gasoline (benzine) zoals hij in z’n blog schrijft. Het is gewoon een zuur stukje van iemand die inhoudelijk onvoldoende kennis van zaken heeft. Een beetje jammer dat Groen7 dit dan overneemt zonder ook inhoudelijk er naar te kijken.

Zullen de bezoekers van de Nascar wel leuk vinden, geen brullende motoren maar zoeff geluiden. Wat dachten jullie van gewoon waterstof erdoor jagen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.