Moet dit het toekomstige Tesla-interieur worden?
De Amerikaanse autofabrikant is immers niet bang om zaken anders te doen in vergelijking met conventionele autofabrikanten.

Tesla introduceerde met de Model S een interieur dat centraal draait op een groot scherm. Een goede innovatie, zo bleek later. Inmiddels zien we steeds vaker schermen opduiken in het interieur van auto’s. Met de Model 3 ging Tesla nog een stap verder. Het interieur is zeer minimalistisch en allerlei bedieningen lopen middels het scherm.

In dit nieuwe concept, gemaakt door Emre Husmen en gepubliceerd op Behance, zien we een toekomstige Tesla met een curved scherm. De trend van gebogen schermen kennen we van computermonitoren. Ook smartphones hebben randloze schermen gekregen met een kleine curve. Dit komt met name bij de flexible OLED-technologie voor. Wat als je deze techniek naar een auto brengt?

Een gebogen scherm heeft zo zijn voordelen. De automaker kan het display meer naar de bestuurder positioneren, waardoor de arm minder gestrekt hoeft te worden. Dit draagt bij aan het comfort. Het is een ideetje voor de volgende generatie Tesla Model S. Eerst is het nog de beurt aan de Tesla Model Y, die morgenochtend (Nederlandse tijd) gepresenteerd zal worden door de Amerikaanse autofabrikant. Qua interieur is de verwachting dat deze elektrische crossover sterk zal lijken op de Model 3. Een gebogen scherm hoeven we op de korte termijn dan ook niet te verwachten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.