Model S
En dat heeft allemaal te maken met het feit dat de Tesla automatisch kan remmen.

Consumer Reports is voor sommigen een behoorlijk gezaghebbend medium en dus wordt veel waarde gehecht aan de zogeheten safety ratings. De Tesla Model S scoorde doorgaans prima op deze lijst, maar in april van dit jaar kreeg het model (net als de Model X) minder punten.

De automatic emergency brake (AEB) werd namelijk niet meer aangeboden als standaarduitrusting en dat konden de dames en heren bij Consumer Reports niet waarderen. De Model S heeft het systeem echter weer terug en het werkt nu ook weer tot snelheden van 90 mph. Aan het begin van het jaar, toen AEB in terug kwam naar de auto’s, werkte het slechts tot snelheden van 28 mph.

Je voelt natuurlijk al aan dat het in- en uitschakelen van AEB een puur softwarematig verhaal is geweest. De Model S heeft door de update de eerste plaats in het segment der luxesedans weer heroverd op de Lexus LS, maar de Model X blijft volgens Consumer Reports een minder veilige SUV.

Dat blijft een vreemd verhaal, want volgens de NHTSA is de Model X juist de veiligste SUV die ooit door de instelling werd getest. De Model S is bovendien de veiligste auto die de NHTSA ooit aan veiligheidstests onderwierp.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.