Tesla Model S
Er wordt momenteel volop getest met autonoom rijden. Hoewel dit geen hoge prioriteit heeft bij Tesla, wil CEO Elon Musk wel een volledig werkend systeem over 5 tot 6 jaar introduceren. Tot die tijd moeten we het stellen met auto-pilot.

Met een auto-pilot systeem kunnen bestuurders voor korte tijd de besturing van de auto uit handen geven. In tegenstelling tot autonoom rijden zal de auto niet een opgegeven route volgen, maar blijft bijvoorbeeld wel netjes binnen de lijnen op de snelweg zonder tegen de voorganger te botsen.

Tesla zal de technologie zelf ontwikkelen, maar leent wel een aantal subcomponenten en sensors van andere fabrikanten. Een initiële versie zal worden geïntroduceerd met de Tesla Model 3, die volgens de planning over drie jaar op de markt zal komen.

Elon Musk verwacht dat uiteindelijk alle Tesla-modellen voorzien worden van een auto-pilot systeem. Ook de Model S en Model X worden hiervoor niet uitgesloten, maar zullen wel een hardware-update moeten krijgen. (via Nikkei, foto: dannybmw)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.