Mitsubishi heeft extra accu’s besteld, maar dit is niet genoeg om de Outlander PHEV op tijd in de Verenigde Staten af te leveren.

De marktintroductie voor de plug-in hybride is voor de VS uitgesteld tot 2015, twee jaar na zijn werelddebuut. Het probleem ligt volgens CEO Osamu Masuko bij de productiecapacitiet van hun belangrijkste acculeverancier, Lithium Energy Japan (LEJ). Dit bedrijf is een gezamenlijke onderneming tussen Mitsubishi Motors, de Japanse batterijfabrikant GS Yuasa Corp. en de Mitsubishi Corp. handelsonderneming.

Tot de herfst van 2013 kreeg Mitsubishi slechts 2.000 accupakketten per maand van LEJ, omdat de leverancier de productie splitste tussen batterijen voor de Oulander PHEV en de i-MiEV. Echter, in september werd de productie van EV-accu’s naar een aparte fabriek verhuisd, waardoor er in de originele fabriek meer capaciteit vrijkwam voor de PHEV-accu’s. Mitsubishi krijgt nu 4.000 accu’s per maand voor hun PHEV, met een vooruitzicht op 5.000 stuks in april. Jaarlijks zijn dit zo’n 60.000 accu’s voor 30.000 plug-in hybrides.

De Outlander PHEV is een poging van Mitsubishi om zichzelf op de kaart te zetten als leider in elektrische aandrijflijnen. Sinds januari zijn er wereldwijd 11.300 stuks verkocht: 8.100 in Japan en 3.200 in Europa.

Volgens Masuko is er na april nog een toename in aantal nodig voor de marktintroductie van de Outlander PHEV in de Verenigde Staten, en dit is niet de enige reden. Ook de Outlander Sport crossover en Pajero SUV krijgen een plug-in variant (in de lente van 2017) en vorige maand werd een deal gesloten met Nissan-Renault om samen te werken aan de ontwikkeling van een compacte EV en elektrische aandrijflijntechnologie.

Voor de nieuwe stekkerauto’s zal worden gezocht naar acculeveranciers naast LEJ. Momenteel komt al een gelimiteerd aantal accupakketten binnen van Toshiba Corp. voor het i-MiEV basismodel in Japan. (Via Automotive News)


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.