Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT
De 45e Tokyo Motor Show vormt voor Mitsubishi het podium voor de wereldpremière van de e-EVOLUTION CONCEPT. Deze volledig elektrische high-performance SUV geeft een beeld van de nieuwe merkstrategie.

De e-EVOLUTION CONCEPT is een technisch vooruitstrevend studiemodel dat de strategische koerswijziging van het merk Mitsubishi inluidt. In de nieuwe strategie ligt de focus op de kracht van SUV’s en EV’s, met de mogelijkheid om nieuwe systemen te integreren voor een ‘connected’ mobiliteitservaring.

Design: ‘Robust & Ingenious’
Mitsubishi Motors introduceert de designfilosofie: ‘Robust & Ingenious’. “Wij streven ernaar om voertuigen te leveren die aan de wensen van onze klanten voldoen door middel van buitengewoon design, gecombineerd met de kracht, authenticiteit en zorgvuldig overwogen functionaliteit waar Mitsubishi Motors bekend om staat”, aldus Tsunehiro Kunimoto, MMC Head of Global Design.

Het frontdesign is een moderne interpretatie van Mitsubishi’s ‘Dynamic Shield’-familiegezicht. De zwarte grille is weggewerkt achter glas en een subtiele hint naar de elektrische aandrijving van het voertuig. Achter het glas zijn ook camera’s en sensoren weggewerkt. Grote luchtinlaten onder de koplampen sturen koellucht naar de elektrische remklauwen. Extra luchtinlaten die in de C-stijl zijn weggewerkt en de lucht begeleiden richting de achterbumper dragen bij aan de aerodynamica van het studiemodel.

Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT

De grote bodemvrijheid, korte overhangen, brede schouders en smalle heupen stralen wendbaarheid en souplesse uit. De forse banden op de uiterste hoeken van de auto creëren een 4WD-uitstraling en ook de dakrails dragen bij aan een avontuurlijke uitstraling.

De grote, hexagonale vorm aan de achterzijde van het studiemodel is geïnspireerd op het design van de reservebandcover van een onvervalste SUV: de legendarische Mitsubishi Pajero, een icoon op het gebied van off-road rijden en een van de meest bekende hoofdstukken in Mitsubishi’s verleden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.