De elektrisch aangedreven Citroën C-Zero en Peugeot iOn zijn klonen van de Mitsubishi i-MiEV die de Japanse autofabrikant sinds 2010 voor de Franse collega’s in elkaar schroeft en richting Europa verscheept.

Mitsubishi ziet zich sinds kort echter gedwongen om de productie van C-Zero en iOn op te schorten door achterblijvende vraag naar deze auto’s. In de eerste helft van dit jaar hebben de Fransen slechts 935 C-Zeros en 852 iOns verkocht. In de deal die PSA (moederbedrijf van Peugeot en Citroën) sinds 2010 met Mitsubishi heeft, is een productieaantal van totaal 100.000 voertuigen overeengekomen.

Mitsubishi heeft verdeeld over de drie merken, sinds het begin van de productie van de i-MiEV in 2009, totaal 28.000 modellen gebouwd. De productie ligt daarmee beduidend lager dan waar Mitsubishi op had gehoopt, zo laat een woordvoerder weten. Wanneer de productie van de Citroën C-Zero en Peugeot iOn weer zal worden hervat is nog onduidelijk (via: automotive news)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Verkoopt Mitsubishi überhaupt nog wel genoeg auto’s?

Volgens mij is het een dalende lijn met dit merk of is het nu meer een soort Daihatsu die auto’s maakt voor andere fabrikanten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.