Mitsubishi heeft de productie van de Outlander plug-in hybride hervat. De eerste exemplaren worden nu op transport gezet, waarschijnlijk richting Nederland.

Na een pauze van 5 maanden in de productie van batterijen moeten de arbeiders in de Japanse Okazakifabriek er flink aan trekken. De vraag naar de plug-in SUV is enorm. In Japan alleen al zijn er 8.000 orders geplaatst, dubbel zoveel als verwacht. Vanuit Nederland worden hier nog eens 11.000 extra order bij opgeteld.

Momenteel worden er 4.000 Outlander PHEV’s per maand geproduceerd, oftewel bijna 50.000 eenheden per jaar. Begin volgend jaar moet het proces efficiënter en goedkoper gaan verlopen door een tweede productielijn te openen, wat resulteert in een hogere flexibiliteit in types en aantallen.

Omdat Europa wordt gezien als de belangrijkste markt voor de Outlander PHEV, zal de auto bij ons als eerste worden geleverd. De verwachting is oktober voor Nederland en de Scandinavische landen. De rest van Europa, beginnende bij het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, is tussen november en het eerste kwartaal van 2014 aan de beurt.

Ook Australië en waarschijnlijk Nieuw Zeeland staan gepland voor het eerste kwartaal van 2014. De bevoorrading van andere markten, zoals Azië en Amerika, is uitgesteld tot onbekend tijdstip. (via insideoutlander.com)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben benieuwd wat de importeur er nog aan gaat doen, als het goed is zit ik bij de eerste lichting, eind november 2012 besteld. Nu levertijd oktober doorgekregen van de dealer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.