Mitsubishi Outlander PHEV Asia Cross Country Rally 2014
Het Two & Four Motor Sports rally team heeft de eerste plaats in de T1E (PH)EV klasse van de FIA Asia Cross Country Rally 2014 behaald met hun Mitsubishi Outlander PHEV.

Het team reed de rally in 19 uur, 17 minuten en 12 seconden over een totale afstand van 1.986 kilometer van ruwe terreinen. Deze score is goed voor een eerste plaats in de elektrische klasse en een 14e plaats overall. De Outlander PHEV heeft deze rally voor de tweede maal op rij de rally verreden, wat aantoont dat ook een plug-in hybride geschikt is voor rijden over moeilijk begaanbare wegen.

De Outlander PHEV rallywagen maakte gebruik van een aangepaste ophanging, overgeheveld uit de auto van vorig jaar. Ook kwam hij hoger op de pootjes te staan, zodat het accupakket beter tegen het off-road geweld opgewassen was. Het Super All-Wheel Control (S-AWC) systeem werd aangepast voor betere tractie. Andere modificaties werden uitgevoerd in de vorm van een rolkooi, bodembeschermplaat, een lichtere motorkap en extra afsluiting plus een snorkel voor als er door water moet worden gereden. Voor de rest had de wagen gewoon dezelfde plug-in hybride aandrijflijn en mechanische onderdelen als een standaard productiemodel.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deed er nog een andere auto mee?
🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.