In navolging van de Mitsubishi i-MiEV in 2011, verdient ook de Outlander PHEV de maximale score van vijf sterren.

De maximale score van 5 sterren verdiende de Outlander PHEV vooral dankzij zijn bescherming van het accupakket onder de vloer en van het elektrische systeem met hoog voltage. Beide circuits doorstonden de crashtest met glans.

Bescherming volwassene, inzittende: 88%
Bescherming kind, inzittende: 84%
Bescherming voetgangers: 64%
Veiligheidsvoorzieningen: 81%

Daarnaast werd het geavanceerde ‘Front Collision Mitigation’-systeem (detectiesysteem om de impact van een kop-staartbotsing te verminderen of te voorkomen) ook erkend voor de Outlander PHEV. Onlangs was dit veiligheidssysteem al door Euro NCAP getest op de Outlander in benzine- of dieseluitvoering.

Voor de passieve veiligheid van de Outlander PHEV werd het onderstel verstevigd in combinatie met een vierdelig accupakketframe, direct verbonden met het chassis, dat de gehele carrosserie stijver maakt en extra bescherming biedt bij een botsing.

De metalen accupakketlade is vervaardigd van robuust plaatstaal op een solide gelast frame. Deze draagt bij aan de duurzaamheid van het accupakket en schermt bovendien het elektromagnetisch veld af. Vervolgens beschermend de coating van de accupakketlade de accu’s tegen steenslag en andere rondvliegende elementen. Daarnaast is het hele aandrijfaccupakket geseald en waterdicht, zodat de Outlander PHEV gewoon als SUV kan worden gereden.

Lees HIER de testresultaten van de test en bekijk DAAR de beelden.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.