Als opvolger van de Colt brengt Mitsubishi de Mirage naar Europa. Hiermee volgen ze de trend van het downsizen: hij komt met een zuinige driecilinder.

Rekening houdend met het milieu, brandstofkosten en de wereldwijde economische situatie was het duidelijk voor Mitsubishi dat er een brede behoefte is aan een rationeel en aantrekkelijk product. Met de Mirage hopen ze aan de vraag te voldoen.

Vanaf 92 gr/km
Belangrijkste wapenfeiten van de Mirage zijn compacte buitenmaten met een ruim interieur. Zo biedt de kleine Mitsubishi ruimte aan vijf personen en 235 liter bagageruimte terwijl de totale wagenlengte slechts 3710 mm bedraagt. Dankzij een en Cw-waarde van 0,27, een totaalgewicht van 845 kg en volledig nieuw ontwikkelde driecilinder benzinemotoren zijn het verbruik (vanaf 4 liter/100km) en de CO2 uitstoot (vanaf 92 gr/km) laag. Elke Mirage draagt overigens een groen A-label.

Nieuwe motoren
De Mirage wordt aangedreven door een nieuwe generatie lichtgewicht en compacte driecilinder benzinemotoren, verkrijgbaar als 1.0 of 1.2 liter. Beide maken gebruik van Mitsubishi Motors’ MIVEC variabele kleptiming systeem en zijn verkrijgbaar met Auto Stop & Go startstop-systeem.

Zuinigheidshulpje
Een grappige feature is het “Eco Drive Assist” display dat een visuele indicatie geeft van hoe zuinig het voertuig wordt gereden, gebaseerd op het huidige brandstofverbruik en de snelheid. Als alternatief voor de standaard 5-versnellingsbak, is de Mirage in de loop van 2013 ook leverbaar met de nieuwste versie van Mitsubishi’s INVECS-III CVT-transmissie. Een traploze versnellingsbak.

Uitvoeringen voor Nederland
Standaard beschikt elke Mirage over onder andere; stabiliteitscontrole, stuurbekrachtiging, ABS met EBD, een remassistent, noodstopsignaal, 6 airbags, een in ongelijke delen neerklapbare achterbank, een in hoogte verstelbaar stuurwiel en elektrisch bedienbare ramen vóór.

De vanafprijs bedraagt €8.790


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In Europa, Rusland en Oekraïne kreeg deze auto de naam Space Star omdat “Mirage” problemen gaf met een andere registratie. Niet te vergeten dat de Mirage ook als Colt en Lancer verkocht is. Lekker duidelijk, hè?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.