Mitsubishi MiEV Evolution III Pikes Peak 2014
Mitsubishi heeft hun ultieme doel behaald: eerste en tweede plaats met de twee elektrische MiEV Evolution III raceauto’s in de beroemde Pikes Peak International Hill Climb.

De MiEV Evolution III combineert een accu met hoge capaciteit, vier sterke elektromotors en vierwielaandrijving om, met Greg Tracy achter het stuur, een tijd van 9:08:188 neer te zetten. Dit is niet alleen goed voor een eerste plaats in de elektrische klasse, maar ook voor een tweede plaats overall. Romain Dumas was slechts 2,4 seconden sneller op het parcours.

Hiroshi Masuoka zette met de andere MiEV Evolution III een tijd neer van 9:12:204, waarmee hij als tweede in de elektrische klasse en derde overall de finish bereikte.

De hillclimb is een grote uitdaging voor zowel EV’s als brandstofaangedreven auto’s. De race start op een hoogte van 2.862 meter en neemt deelnemers door een parcours van 20 kilometer met 156 bochten naar de finish op 4.301 meter hoogte. Hoogte, atmosferische druk, temperatuur, weer en andere omstandigheden kunnen veel verschillen tussen start en finish. Voor de elektrische klasse is de stand als volgt:

Pikes Peak 2014 EV klasse


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.