Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zal met twee volledig elektrische voertuigen meedoen aan de legendarische Pikes Peak International Hill Climb. MMC zal streven naar de overwinning in de Electric klasse met de i-MiEV Evolution, een speciaal bereide versie gebaseerd op de elektrische auto i.

De i-MiEV Evolution maakt gebruik van dezelfde motor, accu en andere belangrijke onderdelen als de productieversie van de i en is ontwikkeld in samenwerking met een aantal partnerbedrijven. MMC zal gebruik maken van de technische knowhow vergaard door middel van de ontwikkeling van de i-MiEV Evolution, dat zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van toekomstige EV-modellen met een betere duurzaamheid en betrouwbaarheid.

De persoon die de i-MiEV Evolution in het Pikes Peak evenement zal rijden, en ook dienst doet als team manager, is Mr. Hiroshi Masuoka. Hij is een Japanse rallyrijder en de eerste Japanse coureur voor opeenvolgende overwinningen in de Dakar Rally, zoals we reeds eerder konden melden. Er doet tevens een gewone Mitsubishi i mee, deze zal worden bestuurd door Beccy Gordon (een vrouwelijke Amerikaanse off-road racer).


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.