Mitsubishi levert 15 elektrische i-MiEV’s om gedeeld te worden binnen het “Lyon Confluence” smart community demonstratie project.

Het Lyon Confluence Project wordt uitgevoerd door de New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO), een Japans overheidsorgaan dat onderzoek en ontwikkeling steunt en helpt bij de verspreiding van technologieën met betrekken tot energie, milieu en industrie. Toshiba is hierbij een belangrijke partner.

Het doel van het project is om een modelstad voor een toekomstige smart community te creëren. Daarbij introduceren zij technologieën van Japanse bedrijven en wordt er feedback vergaard over de haalbaarheid. In het project worden vier taken uitgevoerd om verschillende technologieën en handelingen te demonstreren die nodig zijn bij de start van een smart community.

1. Ontwikkeling van een Positief Energiegebouw. Hierbij wordt de energie in het gebouw zelf opgewekt via hernieuwbare bronnen en wordt er zoveel mogelijk energie bespaard.

2. Het inzetten van een autodeelprogramma.

3. Installatie van systemen die bewoners helpen bij het beperken van hun energieverbruik.

4. Creatie van een Community Management System, waarbij door middel van visualisatie en simulatie duurzame plannen voor de stad worden gemaakt.

Met het autodeelprogramma worden filevorming, gebrek aan parkeerplaatsen en uitstoot aangepakt. Daarnaast worden hernieuwbare energiemanagementsystemen gedemonstreerd, zoals het opwekken van zonne-energie en efficiënter laden van de EV.

De 15 i-MiEV’s maken deel uit van een vloot van 30 deelauto’s die gedurende twee jaar door bewoners en bedrijven gebruikt kunnen worden in de Lyon regio. Mitsubishi heeft al eerder meegedaan aan smart community projecten in Japan en Spanje. Ook in de toekomst zal de fabrikant de elektrische auto blijven promoten in gelijksoortige projecten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.