Mitsubishi MiEV Evolution III
Mitsubishi gaat met twee volledig elektrische MiEV Evolution III racewagens naar de 2014 editie van Pikes Peak International Hill Climb.

Dit wordt de derde keer op rij dat Mitsubishi meedoet in de elektrische klasse van de wereldberoemde race in Colorado (USA), maar deze keer moet het anders aflopen. Met de twee MiEV Evolution III hopen zij de eerste plaats in de wacht te slepen.

De MiEV Evolution III is een verbeterde versie van de MiEV Evolution II van vorig jaar. De belangrijkste onderdelen bestaan uit een accu met hoge capaciteit en vier sterke elektromotors voor vierwielaandrijving, waarmee de auto sneller en beter door de bochten komt. Het totale vermogen van de vier motoren is opgeschroefd van 400 kW naar 450 kW (613 pk). De sprint van 0 naar 100 km/u doet ie in 2.7 seconden.

Om te zorgen dat al deze krachten op het wegdek worden gezet, zijn er ook een grotere maat banden onder gezet (van 260/650-18 naar 330/680-18). In combinatie met het doorontwikkelde S-AWC (Super All Wheel Control) systeem moet de bestuurder het volledige potentieel van de raceauto kunnen benutten.

Om gewicht te besparen is het buizenchassis verbeterd en werden een aantal structurele materialen vervangen. De neerwaartse druk neemt toe met de nieuwe koolstofvezel kraag en windtunneloptimalisatie van de spoiler en andere details.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.