Deze schets laat de elektrische auto zien waarmee Mitsubishi wil deelnemen aan de bekende Pikes Peak Hill Climb, een jaarlijks evenement in Colorado. Er wordt geracet naar een hoogte van 4.300 meter. Hierbij stijgen de deelnemende auto’s van start naar finish ongeveer 1.500 meter. Gaat het de Japanners lukken om dit te voltooien met een elektrische racer?

Voluit heet de auto ‘Mitsubishi i-MiEV Prototype’ en is hij losjes gebaseerd op de welbekende i-MiEV. De extreem brede bodykit doet wellicht anders vermoeden. De kennis die Mitsubishi tijdens de race opdoet willen ze gebruiken om de betrouwbaarheid van hun elektrische auto’s te verbeteren. En een slijtageslag als Pikes Peak zal ongetwijfeld de ultieme uithoudingstest zijn.

Coureur Hiroshi Masuoka, een veelvuldig deelnemer aan de Dakar-rally, zal achter het stuur kruipen om de brute EV naar de top te sturen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik zou zeggen: “Succes!”.

Er mag wel flinke accu’s voor die auto gebruikt worden, anders zijn ze al leeg voordat hij boven is. En lijkt me lastig als je omhoog moet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.