Fastned snellader
Mitsubishi Motors doneert vijf multi-standard snelladers aan Fastned, het bedrijf dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s.

Op de verzorgingsplaatsen Knorrestein (A12 Utrecht > Den Haag, ter hoogte van Zoetermeer) en Elsgeest (A44, Den Haag > Amsterdam, ter hoogte van Oestgeest) zijn door Fastned onlangs twee snellaadstations gerealiseerd. Mitsubishi Motors zocht naar een geschikte manier om snelladers te doneren aan Nederland en kwam zo bij Fastned terecht. Fastned bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations en zal de laders in bedrijf nemen en onderhouden. Mitsubishi Motors en Fastned delen de missie om elektrisch rijden in Nederland verder te stimuleren.

Mitsubishi Motors is dit jaar precies 40 jaar actief in Nederland. Begin 2010 introduceerde Mitsubishi Motors de eerste snellaadbare, massa-geproduceerde elektrische auto in Nederland: de Mitsubishi i-MiEV. Dit was de opmaat voor het commerciële succes van de Mitsubishi Outlander PHEV. De Nederlandse doelstellingen op het gebied van elektrisch rijden en het bijbehorende stimuleringsklimaat zorgen er mede voor dat de elektrische auto’s van Mitsubishi het erg goed doen in Nederland.

Fastned is in 2011 opgericht door Bart Lubbers en Michiel Langezaal met als doel het realiseren van een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s. In 2012 verwierf Fastned concessies voor het realiseren van snellaadstations op 201 van de in totaal 245 verzorgingsplaatsen langs de Nederlandse snelwegen. Inmiddels zijn 18 stations operationeel en opent Fastned iedere week een nieuw station ergens in het land. Hierdoor komt landelijke dekking al begin 2015 in zicht.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.