De Concept XR-PHEV staat op de autoshow van Geneve en brengt plug-in hybrid electric technologie naar het centrum van de Europese markt. De auto meot een slimme combinatie zijn van een vooruitstrevend ontwerp, milieuvriendelijke technologie, vlotte rijeigenschappen en de scherpe lijnen van een coupé.

Statement
De Concept XR-PHEV (X (cross)over Runner) werd geïntroduceerd op de Tokyo Motor Show in november 2013. Het is een nieuwe generatie crossover in het C-segment, die gebruik maakt van Mitsubishi Motors’ plug-in hybrid electric (PHEV)-aandrijflijn, met een nieuwe voorwielaandrijving. De auto is een mix van SUV-functionaliteit met het design van een sportcoupé. Een scherp statement van sportief rijplezier, in combinatie met milieuvriendelijke technologie.

Coupédesign
De associatie met een atleet staat centraal in het ontwerp van het Concept XR-PHEV-exterieur. De auto ademt de dynamiek als van een sprinter die uit de startblokken schiet en naar voren helt om snelheid te maken. Dit komt tot uitdrukking in de karakteristieke wigvorm. De krachtige, strakke wielkasten omsluiten de oversized wielen en banden. Dit, in combinatie met de lage bodemvrijheid en de schuin oplopende flanken, geeft een uitnodigend voorproefje van wat deze auto aan opwindende rijeigenschappen en prestaties te bieden heeft.

Imposant
Het frontpaneel, met daarop prominent het 3-Diamond-logo, projecteert de krachtige dynamiek en functionaliteit van een SUV, in combinatie met een imposante uitstraling. De grille-omlijsting begint onder de in hoogte verstelbare koplampunits en voegt zich naadloos naar bewegingen in de carrosserie. De Concept XR-PHEV maakt gebruik van zonnepanelen in het dak om de accu voor elektrische voorzieningen op te laden. Achter loopt het dak vloeiend over in een in verschillende hoeken instelbare dakspoiler, afhankelijk van de rijomstandigheden.

Nieuwe designelementen
De Concept GC-PHEV is uitgevoerd met de nieuwe visuele designelementen van Mitsubishi Motors. Deze zullen de komende jaren geleidelijk worden toegepast op iedere nieuwe Mitsubishi crossover en SUV. Deze opvallende, verticale lamellen (in chroom of als verlichtingsunit) bevindend zich prominent op het front van de auto, links en rechts van de grille. Niet alleen als functioneel stijlelement, ze verhogen bovendien de zichtbaarheid en veiligheid.

Inspirerend interieur
De cockpit in de Concept XR-PHEV is volledig op de bestuurder gericht en nodigt uit tot sportief rijden. De bestuurderskuipstoel biedt een stevige zit en volop steun en draagt zo bij aan het sportieve karakter. De stoel is uitgevoerd in rode bekleding, met kleuraccenten uit het interieur en exterieur. Hiermee onderscheidt deze zich van de andere drie stoelen. De snelheidsmeter, toerenteller en overige instrumenten zijn prima afleesbaar, zodat de bestuurder zich volledig op het rijden kan concentreren.

PHEV-voorwielaandrijving
De Concept XR-PHEV maakt gebruik van een lichtgewicht en zeer efficiënte PHEV-voorwielaandrijving, afgeleid van de beproefde aandrijflijn op de Outlander PHEV. In deze configuratie is Mitsubishi Motors’ PHEV-aandrijflijn opgebouwd uit een 1.1-liter 3-cilinder MIVEC benzinemotor in lijn met turbo en een enkele (in plaats van twee op de Outlander PHEV), efficiënte, lichtgewicht elektromotor met een high-boost converter aan de voorzijde. Onder de vloer bevindt zich de aandrijfaccu met hoge capaciteit. De boost converter verhoogt het vermogen en de efficiency van de elektromotor en generator.

Door te kiezen voor PHEV-voorwielaandrijving en geen elektromotor aan de achterzijde, werd extra gewichtsbesparing bereikt en is er minder sprake van wrijvingsenergie. Dit resulteert in een lager verbruik, van zowel benzine als elektriciteit. Aantrekkelijk voor klanten in het meer toegankelijke C-segment, waartoe de Concept XR-PHEV met zijn lengte van 4,37 m behoort.

Drive Modes
Vanuit de standaardmodus van volledige EV-aandrijving, schakelt de aandrijflijn van de Concept XR-PHEV automatisch over op de twee andere Drive Modes, Series Hybrid en Parallel Hybrid. Deze selectie wordt bepaald afhankelijk van de rijomstandigheden en de resterende stroom in de aandrijfaccu, net als bij de Outlander PHEV. Volgens dezelfde methodiek is 100 procent EV-rijden mogelijk door te kiezen voor de Battery Charge Mode of Battery Save Mode.

Externe energiebron
De Concept XR-PHEV is ook voorzien van 100V wisselstroomaansluitingen waarop elektrische apparaten kunnen worden aangesloten tot 1.500 W. Het systeem biedt een capaciteit vergelijkbaar met het stroomgebruik van een gemiddeld huishouden, tot een maximum van 10 dagen, waarbij de accu door de benzinemotor wordt opgeladen.

Afbeeldingen van de auto zijn te vinden op Autoblog.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.