Mitsubishi Motors introduceert op de Genève Motor Show de eerder aangekondigde GR-HEV Sport Utility Hybrid Truck. Een nieuwe hybride elektrische een-tons pick-up.

Grand Runner-HEV
De logische volgende na de Outlander Plug-in Hybrid EV is de toepassing van een elektrische aandrijftechnologie voor een grotere, robuuste, sportieve auto, voor werk en ontspanning en voor nieuwe en bestaande markten. Dit was het basisidee achter de Concept GR-HEV: Mitsubishi Motors’ hybride (HEV) technologie, voor het eerst toegepast op een een-tons pick-up. Een auto waar veel vraag naar is in nieuwe markten.

Minder dan 149 g/km
Hiermee introduceert Mitsubishi Motors een nieuwe HEV-oplossing. De GR-HEV Sport Utility Hybrid Truck is uitgevoerd met een 2.5 liter Mitsubishi Clean Diesel motor en een aan de voorzijde gemonteerde elektromotor. Deze zijn gekoppeld aan een automatische transmissie – volledig elektronisch gestuurd – en een accupakket dat is gemonteerd binnen het ladderchassis, extra beschermd door dwarsbalken.

Omdat de HEV-technologie eenvoudiger en goedkoper is dan die van een EV of PHEV, is deze auto bij uitstek geschikt voor de dagelijkse heavy duty eisen van pick-uprijders.

Naast deze specifieke toepassing op een een-tons pick-up, biedt het combineren van een elektromotor aan een dieselmotor nog meer voordelen:
• Het direct beschikbare koppel van de elektromotor versterkt de acceleratie van de dieselmotor
• De motor verbetert het hoge koppel van de dieselmotor
• De acceleratie en het kruisen op hoge snelheid verloopt rustiger
• Lagere emissiewaarden van de dieselmotor

Deze combinatie levert bovendien wisselstroom (100V~240V) voor diverse toepassingen, als vervanging voor een aggregaat of voor bijvoorbeeld een lier van 100V. Ook is het mogelijk om korte afstanden volledig elektrisch aangedreven af te leggen. De Concept GR-HEV maakt ook gebruik van Mitsubishi’s fulltime 4WD-technologie met Super All Wheel Control (S-AWC). Dit aandrijfsysteem zorgt voor voldoende tractie en stabiele rijeigenschappen op elke ondergrond.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.