Op de Tokyo Motor Show 2013 zal Mitsubishi Motors Corporation (MMC) drie conceptcars onthullen: een compacte MPV, een plug-in hybride fullsize SUV en een plug-in hybride compacte SUV. Deze conceptcars tonen de nieuwe designrichting van MMC, met de focus op zuinig, rijgenot en veiligheid.

Fullsize 4WD SUV
mitsubishi concept gc phev
De Mitsubishi Concept GC-PHEV (Grand Cruiser) is een fullsize SUV die gebruik maakt van een nieuwe, enkelvoudige PHEV-motor (plug-in hybrid electric vehicle). Deze Mitsubishi Concept GC-PHEV biedt de rijbeleving van een SUV, in combinatie met de beste milieuprestaties in zijn klasse. Met MMC’s S-AWC (Super All Wheel Control) moet de auto over goede rijeigenschappen beschikken, zowel op de weg als in het ruwe terrein. De Mitsubishi Concept GC-PHEV behoort tot het type ‘connected car’. Een auto die de bestuurder met preventieve veiligheidstechnologie en Driver Assist-systemen ondersteunt, gebruik makend van mobiele netwerken.

Compacte 2WD SUV

De Mitsubishi Concept XR-PHEV (Crossover Runner) is een compacte SUV van de volgende generatie. Hij is uitgevoerd met een lichtgewicht voorwielaandrijving, op basis van PHEV-technologie. Het resultaat is een laag brandstofverbruik en verbeterde milieuprestaties. Deze compacte SUV zal vlotte, sportieve rijeigenschappen met de stijlvolle uitstraling van een sportcoupé verenigen.

Compacte, zuinige MPV

De Mitsubishi Concept AR (Active Runabout), tot slot, staat voor een nieuwe compacte MPV en biedt een combinatie van de rijeigenschappen van een SUV en de interieurruimte van een MPV. In deze conceptcar zijn de modernste brandstofbesparende technologieën toegepast, zoals een turbomotor met een kleine cilinderinhoud en directe brandstofinspuiting. De Mitsubishi Concept AR biedt de inzittenden een ontspannen zit in het ruime interieur, waarin de stoelen eenvoudig op diverse manieren kunnen worden opgesteld.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.