Outlander PHEV
De komst van de hybride was een meesterzet van Mitsubishi. Mede met dank aan alle geldende subsidies werd de PHEV een regelrecht succes.

En dat succes groeit nog steeds. Mitsubishi heeft inmiddels de 100.000 verkopen gepasseerd met de Outlander PHEV. Het lijkt wellicht geen groot aantal voor wereldwijde cijfers, maar de hybride SUV wordt tot nu toe dan ook enkel in Europa en Japan verkocht.

De Outlander PHEV wist diverse malen nummer één posities te pakken als het ging om verkoopcijfers. Het model kreeg het afgelopen jaar een facelift en deze zal ook buiten Europa en Japan worden verkocht. Onder andere Amerikanen kunnen vanaf het einde van deze zomer de gefacelifte hybride bestellen. Wereldwijd behoort de Outlander PHEV in het rijtje ‘best verkochte hybride/elektrische auto’. Andere populaire groene rakkers zijn de Nissan Leaf, Tesla Model S en Chevrolet Volt/Opel Ampera. (via Hybridcars)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

PHEV’s zijn niet meer dan ‘compliance cars’, auto’s waarmee producenten net aan regeltjes kunnen voldoen, waarmee ze (meer) auto’s kunnen verkopen. Het is zo ongeveer het minst inspirerende gedrag dat je als autoproducent kunt vertonen: goed kijken naar wat ambtenaren hebben bedacht en daar dan precies aan voldoen. Met echte innovatie heeft het geen ruk te maken en de wereld heeft er niets aan.

Het wordt tijd dat dat soort aartslui gedrag niet meer beloond wordt. In Nederland zijn we gelukkig al een eind op weg, doordat de lage bijtelling voor PHEV’s is verdwenen.

Voorlopig geniet ik nog 2 1/2 jaar van 0% bijtelling en dan naar prive schuiven voor weinig en km op de zaak declareren. Een hobby mag geld kosten maar auto’s voor mij zo min mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.