GMMC Eupheme
De opvolger van de Mitsubishi Outlander PHEV? Allesbehalve. Deze auto is niet voor Europa.

Als het over elektrisch rijden gaat, is de Chinese markt behoorlijk interessant. Het aanbod aan ev’s is enorm en de vraagprijzen liggen ook aangenaam laag. Wel is het budgetgehalte is wat hoger. Daarmee is weinig mis, het legt een merk als Dacia geen windeieren. Maar Chinese auto’s worden nog niet geschikt geacht voor Europa.

De bedrijven Guangzhou Automobile Group en Mitsubishi Motors (GMMC) vormen een joint venture zoals verplicht is in China. De GMMC Eupheme is een volledig elektrische suv, ook in China is dat blijkbaar een gewilde carrosserievorm. Hoewel de auto op het oog eerder een uit de kluiten gewassen hatchback is. Het rijbereik komt volgens de plaatselijke meetmethodes uit op 410 km en de auto wordt omgerekend aangeboden voor een prijs van € 17.250. Voor iedereen die het niet goed aandurft om elektrisch te rijden is er ook een plugin hybridevariant beschikbaar. Omdat er ook gebieden zijn die lijden onder laadpaalschaarste.

Osamu Masuko, CEO van Mitsubishi Motors, in een reactie op de ambities in China: “De lancering van de Eupheme EV volgt na de Eupheme Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) en vormt een belangrijke mijlpaal voor GMMC. Het model demonstreert de grote rol die EV-techniek speelt voor Chinese autokopers en levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de Chinese automarkt. China is een van onze grootste markten en we kijken ernaar uit om onze positie flink te verstevigen als onderdeel van ons Drive for Growth-plan.”

Overigens valt ook buiten China het nodige te verwachten. Het samenwerkingsverband Renault-Nissan-Mitsubishi-Alliance komt in de komende jaren met twaalf elektrische auto’s.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.