Minister-President Mark Rutte bracht gisteren (dinsdag 11 maart) een bezoek aan de eindassemblagefabriek van Tesla in Tilburg. Hij was daar in gezelschap van Roel Lauwerier, Wethouder infrastructuur, mobiliteit, schoonhouden stad en wijkwethouder van de Gemeente Tilburg.

Mark Rutte zei over zijn bezoek: “Tesla is een innovatief bedrijf dat heeft gekozen voor Tilburg. Het is een voorbeeld van een bedrijf dat innoveert, de nek durft uit te steken en groeit. Het is tevens een voorbeeld van wat je als stad kunt doen om nieuwe bedrijven en dus banen aan te trekken. Investeren in bereikbaarheid, goede service en ruimte geven.

De faciliteit in Tilburg opende in augustus 2013 haar deuren, gelijk met de start van de Europese leveringen van de 100% elektrische Model S. Na de oversteek uit de Verenigde Staten per schip komen de auto’s aan in de faciliteit in Tilburg, waar de eindassemblage plaatsvindt voordat de auto’s worden getransporteerd naar de eindbestemmingen in Europa (EU). De locatie fungeert tevens als centrum voor de Europese distributie van de Model S en onderdelen. Daarnaast dient deze locatie ook als servicecentrum voor heel Europa.

Tesla koos voor Tilburg vanwege de directe nabijheid van de havens van Rotterdam en de hoogwaardige infrastructuur. Een modern netwerk van spoor, wegen en binnenvaart zorgt voor uitstekende verbindingen tussen Tilburg en de rest van Europa.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.