Voor elk wat wils en dat betekent vooral ook dat er veel Mini’s met elektrische aandrijving zullen komen.

De Mini Electric scoort heel behoorlijk. Het is een typische moderne Mini, met een vermakelijk rijgedrag, een speels uiterlijk, een stevig voorkomen en een eigenlijk net wat te beperkt rijbereik. Hoewel dat laatste kan worden gebagatelliseerd, aangezien de auto vaak als tweede of derde auto wordt ingezet. Verder is er de Mini Countryman Plug-In Hybrid, een derivaat van de BMW X1. De auto heeft een wat obees uiterlijk, weegt veel en biedt ruimte voor oneindig stekkeren met dank aan een klein accupaket. Dit is domweg een grote Mini, die ver van het origineel is afgedwaald. Niet voor niets komt er eens in de zoveel tijd een bericht langs dat een echt compacte Mini op komst is.

Het is de bedoeling om het elektrische aanbod wat te verruimen. De reguliere Mini Electric zal worden vergezeld van een tweetal crossovers – wat anders? Eén kleine crossover en een compacte crossover. Zo beschouwd lijkt het verschil tussen de twee nieuwe Mini’s miniem te worden.

Het is in ieder geval de bedoeling dat er vanaf 2023 elektrische Mini’s in China geproduceerd zullen worden, in samenwerking met de Chinese partij Great Wall. Verder is er vooral veel onduidelijk en moet worden afgewacht in welke mate de nieuwe modellen van Mini de oorspronkelijke waarden van het merk zullen huldigen.

Beeld: Mini Electric op weg die het nodige vermaak lijkt te bieden


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.