Mini Eletric Concept
De Mini Cooper S E was in Los Angeles om op de foto te worden gezet, omdat er nu eenmaal beeldmateriaal voor de folders moet zijn. Dat is niet onopgemerkt gebleven.

Er is altijd wel iemand die in smiezen heeft dat het een nog niet officieel gepresenteerde auto gaat en dan zijn de social media snel gevonden, zoiets in het geheim doen is schier onmogelijk. Op Twitter zijn namelijk foto’s voorbijgekomen van de Mini Cooper S E, de eerste volledig elektrische Mini. Uiteraard heeft de fabrikant woord gehouden, de nieuwe Mini wijkt niet al te zeer af van bestaande Mini’s. Er is een stevige familieband.

De grille van de elektrische Mini is dichtgemaakt. Opmerkelijk genoeg is er nog wel een koelluchtopening bovenop de motorkap te vinden, net zoals de S-uitvoeringen op benzine die hebben. Verder prijken er her en der gestileerde stekkers op de auto. De accentkleur is overduidelijk groen. De velgen zijn asymmetrisch en aerodynamisch.

De Mini Cooper S E krijgt de aandrijflijn van de BMW i3 S, daarmee is de auto goed voor 135 kW (184 pk) en een koppel van 270 Nm. Helaas wordt niet geopteerd voor hetzelfde accupakket als de i3 nu heeft, in plaats daarvan krijgt de Mini waarschijnlijk een accupakket met een capaciteit van 33 kWh, dat voorheen ook voor de i3 werd gebruikt. Dat isgoed voor het wagengewicht en daarmee voor het rijplezier, maar minder goed voor het rijbereik.

Openingsbeeld: Mini Electric Concept (2017), zoek de verschillen met de productieversie


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.