De plug-in hybrid MINI wordt een Clubman, geen Cooper zoals eerder werd aangenomen.

Dit heeft MotoringFile te horen gekregen van hooggeplaatste bronnen binnen BMW. Bij de introductie van de nieuwe Clubman volgend jaar mogen wij naast vierwielaandrijving ook iets bijzonders van de aandrijflijn verwachten. De conclusie is eenvoudig: het submerk komt met zijn eerste hybride op de markt.

De Clubman is de meest logische keuze voor de alternatieve aandrijflijn. De auto biedt voldoende ruimte voor een accupakket, zonder hierbij de achterbank op te hoeven geven. Hierbij zal de aandrijflijn identiek zijn aan die van de BMW 2-serie Active Tourer hybrid conceptcar uit 2012. Dit houdt in een 1,5-liter 3-cylinder turbomotor uit de F56 Cooper voor de voorwielen, terwijl “high-performance” elektromotor (waarschijnlijk uit de BMW i8) de achterwielen aandrijft.

De elektrische range zal met bovenstaande configuratie zo’n 30 kilometer zijn, voldoende voor stadsverkeer. Samen met de benzinemotor levert het systeem 190 pk, goed voor een sprint van 0 – 100 km/u in ongeveer 7 seconden. Het gemiddelde verbruik wordt door BMW geschat op minder dan 2,5 liter per 100 kilometer, met een CO2-uitstoot van nog geen 60 g/km.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.